Over mij

Jack Esselink is AI theoloog. Hij wil graag theologie verbinden met de wereld van technologie. Jack heeft ruim 25 jaar ervaring opgedaan in de software wereld en heeft bij diverse grote bedrijven als Cognos en IBM gewerkt in diverse commerciële en technische rollen. De laatste jaren was Jack actief als AI Evangelist waarin hij door middel van presentaties, keynotes en workshops organisaties hielp betere en slimmere dingen te doen met hun data.

Technologie

Sinds juni 2019 heeft hij zijn eigen bedrijf Studio Pulpit opgericht om zijn passie na te jagen om fulltime spreker en trainer te worden. Jack spreekt over diverse onderwerp die aan technologie gerelateerd zijn waaronder kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en blockchain en de impact die dit heeft op organisaties. Daarnaast is hij erg geïnteresseerd in ethiek van technologie. Aangezien technologie steeds slimmer wordt en er steeds meer mogelijk is, komen organisaties steeds vaker voor ethische uitdagingen te staan. Jack helpt organisaties om met dit soort ethische vraagstukken om te gaan.

Theologie

Doordat de wereld zo snel verandert door technologie, komen er ook steeds meer vragen naar de impact hierover bij christenen en christelijke organisaties. Veel vragen hebben te maken met de zin van het leven en wat het betekent om mens te zijn in deze technologische wereld. Jack heeft in december 2021 zijn master theologie gehaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hij ziet het als zijn persoonlijke missie om in de christelijke wereld mensen en organisaties te helpen om theologie met technologie te verbinden door middel van preken, spreekbeurten en het geven van interactieve workshops. Daarnaast treedt hij regelmatig op als gast in podcasts en schrijft hij boekrecensies voor het blad Kerk en Theologie welke ook op deze site te vinden zijn.

Jack en zijn gezin zijn lid van de Vrije Evangelische Gemeente in Elburg waar Jack zich onder andere bezig houdt met zijn grote hobby muziek. Hij treedt regelmatig op als voorganger en is worshipleader en gitarist bij een van de vele aanbiddingsteams in de gemeente. Daarnaast houdt Jack van mountainbiken en fotograferen. Kijk voor meer info over Jack op zijn website www.jackesselink.nl of op zijn Linkedin profiel. Op de Contact-pagina leest u hoe u contact kunt opnemen met Jack.